Brief
DOT RO TRACKING
 

Pufuletii, salvarea Romaniei

Tara arde, babele se piaptana, politicienii romani fac un circ de doi bani, Gigi pleaca la Brusel, suntem in plina criza financiara si inca nu i-am testat limitele, cam peste tot domina incompetenta, nu ne-am platit creditele de cateva luni, salariile se negociaza in jos, se fac evaluari si disponibilizari, nea' Gica si-a micsorat portia zilnica de Unirea dupa buget, in fiecare zi dam in gropi la propriu si la figurat, spaga si furtul sunt naturale, si cu toate acestea, apare ultima solutie: PUFULETII ne salveaza. Nu orice pufuleti, ci doar cei de Baicoi :).

Pufuletii de Baicoi au o caracteristica unica de a-ti reda optimismul, datorita retetei de fabricatie paranormala, care combina: (1) ingrediente unice trecute prin procese tehnice extraterestre si (2) locul de fabricatie special, paralela 45, situat intr-un punct energetic pozitiv al universului, la intretaierea a patru forte karmatice elementare.

Evident ca fabulez! Vroiam doar sa va introduc in mood-ul campaniei de PR pentru pufuletii GUSTO, campanie care imbina mai multe componenete online-offline si care promoveaza optimismul. Paranormal sau nu.

Picture_3.jpg

Parte din campanie am identificat pana acum:
  •  un teaser teoretic cu potential de viralitate pe bloguri, care practic viralitate cred ca a fost platita :)
  •  tot ca teaser o pastila TV in Cronica Carcotasilor
  •  un blog despre optimism, din pacate cu bancuri proaste fara haz
  •  un canal YouTube ca sursa de optimism
  • o pagina de Facebook, care la ora verificarii avea "protectie pe anumite informatii" daca nu ii esti prieten (nota: nu incercati sa intrati din blog pe pagina de facebook ca nu merge; url-ul te duce catre profilul tau :))
  • Liga Optimistilor (LOL), grup care a marsaluit in centrul Bucurestiului intr-o actiune de sampling cu pufuleti
  • o viitoare conferinta despre optimism, pentru care Manafu se chinuie de vreo 2 saptamani sa ii faca un logo
  • si cica mai urmeaza
Campanie: Gusto pentru Optimism
Client: Phoenix
Brand: Gusto (pufuleti)
Agentie: The Practice, iLeo Marketing Interactive

"S-a mai facut" nu sunt cuvinte preferate ale creativilor, din pacate faza cu teaserul paranormal s-a mai facut, chiar la noi, in Romania. A fost o campanie BancPost acum un an care promova o dobanda de 8%,  prin urmare au facut niste 8-uri mari in lanurile de grau din tara, tot ca teaser, cu toata media de rigoare. Nu mai gasesc pe net nimic despre campanie, dar sunt sigura ca cei din Scala JWT va pot lamuri. Tin minte pentru ca la vremea respectiva mi s-a parut stupida campania.

Asta nu inseamna ca nu sutin ideea de optimism. Insa mai destept si funny destept original executata.

COMMENTS

POST A COMMENT

*
*

text html
(allowed tags: <em>, <thead>, <tbody>, <hr>, <th>, <img>, <br>, <strong>, <ul>, <a>, <p>, <tr>, <td>, <li>, <table>)
*

Please type the word you see in the above picture