Brief
DOT RO TRACKING
 

Dorna: puritate, inocenta, natura, energie, frumusete

Dupa mai bine de o luna de incercari in a accesa site-ul Dorna, se pare ca acum este up and running in plina sa splendoare. Un brand cu o consistenta fascinanta in comunicare, un brand statement foarte puternic si "inspirational", cu o transpunere in online care se ridica la standardele comunicarii in alte medii.

Dorna.ro este unul dintre putinele site-uri de prezentare de la noi care reusesc prin design exceptional, efecte, simplitate si "beauty" sa reflecte intreaga personalitate si valorile de brand. Si unul dintre putinele cazuri in care o executie html nu ar face nici jumatate din ceea ce a reusit flash-ul.

dorna2.jpg

Proiect: Site de brand Dorna
Brand: Dorna
Client: Coca-Cola Romania
Agentie: MRM Wordwide

Sectiunile site-ului si site-ul in sine se incarca greu, dar acest lucru este doar partial datorat flash-ului ci pare a fi o problema cu serverul pe care e hostat. Si nu, nu incerc sa ii laud pe cei de la MRM, pur si simplu este vorba de o executie si un design bine lucrate, care te inspira, te atrag si reusesc sa transmita vizual o idee mult mai greu de spus in cuvinte.

COMMENTS

New comment

17 Iul 2009 10:22, manzu said:
va rog sa ma scuzati ca-s eu mai troll asa dar nu e genial nici asta.
sufera si la usability si la executie.
de ex. la istoria dorna avem sus un timeline (o rigla) care din moment ce exista ar fi trebui sa poata fi si navigat si asta nu prin niste butoane obscure in dreapta si lipsa in stanga. daca tot folosim flash ar trebui sa stim ca putem face experiente genial prin drag'n'drop. avem iphoneuri nu?
in aceeasi sectiune fonturile nu au antialiasing. c'mon!
intr-un site flash -moz-outline/outline neaparat trebuie sa fie none. e urat sa puna borderul ala cand dau click pe site ;)
enter seo, titlul paginii principale este "Home", nici o urma de Dorna, apoi paginile secundare au titluri ceva mai bune dar iar nu toate contin "Dorna".
daca tot folosim flash atunci de ce nu avem si preloadere?
Blogul e la http://lapeno.sns.ro/dornababy.ro/ ? of of. ciudat atata timp cat http://dornababy.ro/ exista si nu redirectioneaza.
mai sunt multe minusuri care ar trebui rectificate inainte de a vorbi de o executie si un design bine lucrate.
desigur, comparat cu alte flashuri din .ro e ok poate chiar bun dar nu ma astept de la brief.ro sa se limiteze la comparatii pe .ro si standarde .ro
 

New comment

17 Iul 2009 14:09, Razvan Pavel said:
hai ca am trait sa o vad si pe asta: meniul principal in footer, facut cu INPUT-uri in loc de link-uri. vai de semantica si toate cele.
 

New comment

17 Iul 2009 14:11, Razvan Pavel said:
si fyi: se putea face lejer si mult mai profesional in HTML chior
 

New comment

17 Iul 2009 15:15, Bogdan said:
Bine ca acum stim pe ce stat de plata sunteti...nu ca nu am stiut dintotdeauna...
Si imi place cel mai mult textul din sectiunea "Despre noi" - "Lansarea Dorna": Lorem ipsum dolor...etc...
Super profi!
Cand o sa aveti chef sa stam de vorba...hai sa ne intalnim la o bere...ca va toropeste caldura!
 

New comment

17 Iul 2009 15:53, manzu said:
bogdan, de baut bere as bea si eu dar nu stiu cu cine.
 

bere

18 Iul 2009 23:07, bogdan said:
pai uite cum facem...id-ul meu de mess este bobita_sin...daca ai chef..poti sa-mi dai un buzz
 

un site

18 Iul 2009 23:18, bogdan said:
http://www.cutwatersf.com/...
si este doar un site al unei agentii de advertising...acum astept comentariile voastre...dar e clar..ce legatura are una cu alta??
 

cum, ce, de ce

20 Iul 2009 12:55, Katie said:
@all comentatorii

in momentul in care iau un proiect la "trei pazeste" sunt multe lucruri de pus in balanta: brand, initiativa, obiective, concept, content, design, uzabilitate, executie si erori..., care impreuna creaza o experienta pentru consumator. Importanta fiecarui "criteriu" in imaginea de ansamblu varianza de la proiect la proiect in functie de scopul final si nevoia brandului respectiv.

Nu privesc un proiect nici exclusiv prin ochii unui designer, nici prin ochii unui programator, nici ai unui creativ, ci incerc sa imi formez o imagine de ansamblu: brand, nevoile brandului, obiective si exprienta consumatorului. Daca experienta consumatorului este cea pe care brandul miza, obiectiv atins.

In orice executie vor fi scapari si nici un proiect nu e perfect. Intotdeauna cineva va avea ceva de comentat. Intrebarea este cat de tare afecteaza scaparile respective experienta consumatorului obisnuit si prin urmare atingerea obiectivului final?

Brief.ro nu se raporteaza la standarde din .ro sau din afara :). Nici la designeri, copywriteri, programatori...
Brief.ro se raporteaza la brand si la user/consumator; la nevoile si obiectivele brandului, "enhancement" al experientei consumatorului...
 

wtf?

29 Iul 2009 12:36, ionut popa said:
siteul e cam praf; n am timp sa justific au zis mai sus
 

bottom line

15 Sep 2009 03:10, Tudor said:
Acest website facut de Dorna e mult sub adurile facute de acelasi brand de apa cu gaze.

Daca clipurile de la televizor ne sugereaza puritate, simplitate, bun gust, toate acestea revin sub forma de regurgitare in site-ul de fata. Cam ca atunci cand sari pe trambulina dupa ce ai baut apa lor.

Si iti spun si de ce, ca o sa-mi sariti in cap:

1. Nici un site pro nu are in titlu scris "home"
2. Banner - se puteau folosi 2-3 variatiuni pentru acea floricica. Prea arata a brush. + ca daca tot e plin de flash, de ce nu exista nici un fel de interactiune pe sticla, sau oriunde altundeva, for that matter? Cum se spunea mai sus, se putea face cu html + css ordinar (= simplu; nu vreau sa sune urat).
3. Footer flash - animatie raindrop cam ieftina (mergeau niste 3d-uri classy, daca tot... ma intelegi?)
4. Footer html - de ce sa folosesti imagini la butoane? Niscaiva css rezolva acest omor vizual, mai ales daca echipa deosebit de creativa nu stie decat 2-3 fonturi (comic sans included).

Overall, @katie are dreptate in legatura cu criteriile doar. Dorna este un brand cu care as iubi sa lucrez, initiativa este mai mult decat laudabila - aplaudabila, obiective - personal, cred ca apa minerala iti face pietre la rinichi, dar e mai buna decat sucurile - pardon, dejectiile alea colorate. Conceptul campaniilor lor, again, superb, echipa de creatie din spatele lor are respectele mele. Content - cum zicea @Bogdan - lorem ipsum - ca orice alt website ce se vrea "de brand", cum zicea @Katie. Usability (uzabilitate suna ca un criteriu de alegere a prostituatelor) - as fi preferat un site video corporate cum e cel McDonalds (http://www.aboutmcdonalds.com/mcd).

And another thing, @katie - sa critic site-ul prin imaginea ta de ansamblu:
1. Daca brandul e frumos si inchegat, de ce sa-l patezi cu o greseala de asta? Inteleg probabil ca echipa de creatie a avut un URGENT bagat in cur, dar totusi. Graba face treaba mare.
2. Bevoile brandului - a raw, eyesoreing hurtful piece of crap made by one of the best seen creative agencies in Romania? Don't think so. Aveau nevoie de asta cum au nevoie oamenii de gripa.
3. Obiective - gogosi.
4. Exprienta consumatorului - vezi 2.

"Daca experienta consumatorului este cea pe care brandul miza, obiectiv atins." Corect. Vezi punctul 2 din nou.
 

btw

15 Sep 2009 03:14, Tudor said:
Reparati php-ul de redirectare din campul "website" al formularului de comentare. It's just wrong: "(start with http://)"...
 

Método crescer barba

17 Aug 2017 17:25, Ada said:
The fastest way for you to have a beard full and stylish with the beard grow 2.0 method.
 

Curso conserto de celular

27 Sep 2017 22:12, Dores said:
Just perfect what you wrote here, I love it very much and I am very grateful when I find content of such quality.
 

Dermaglas

27 Oct 2017 14:48, Amélia said:
Now you can have a much younger look using Dermaglass with cinderella effect. Click Here.
 

POST A COMMENT

*
*

text html
(allowed tags: <em>, <thead>, <tbody>, <hr>, <th>, <img>, <br>, <strong>, <ul>, <a>, <p>, <tr>, <td>, <li>, <table>)
*

Please type the word you see in the above picture