Brief
DOT RO TRACKING
 

BRD: Cautam oameni mari

Cu ocazia implinirii a 10 ani de la privatizare, BRD lanseaza campania "Cautam oameni mari", cu o initiaiva online de 6 luni. Din iulie si pana in decembrie se ofera lunar o sponsorizare de 5.000 euro unei persoane cu un talent deosebit.

Pornind insa de la conceptul "In spatele fiecarui om mare sunt alti oameni mari", consumatorii sunt invitati pe site-ul campaniei sa scrie povestea unei persoane pe care o cunosc si care are un talent deosebit. Talentele au acces la fonduri BRD daca sunt propuse, recomandate si votate pe site de catre alte persoane...

brd.jpg

Campanie: Cautam oameni mari!
Brand: BRD
Client: BRD Groupe Societe Generale
Agentie: Propaganda

Intentiile sunt bune, gandul este "frumos", insa in mai mult de doua saptamani de la lansare si cu patru zile inainte de inchiderea sesiunii pentru primul fond lunar exista doar trei inscrieri. Am eliminat probabilitatea ca ele sa nu fi fost publicate inca din motive de verificari, pentru ca regulamentul garanteaza publicarea unei povesti in maxim 24 de ore de la submisia ei.

Oricat de bune sunt intentiile:
  • romanii din pacate nu au in sange un spirit altruist (avem o fascinatie pentru capra vecinului, dar nu de apreciere)
  • sunt putine exemple de UGC de succes la noi si cu atat mai putine pe partea de advertising
  • chiar daca exista suport online, s-ar putea sa nu fie in mediile in care contextul e favorabil. Orientarea catre o promovare in social media, in care spiritul de comunitate si sharing este mult mai puternic, s-ar putea sa aiba mai mult ecou - fie ca vorbim de business SNs sau Twitter, Facebook, o campanie "smart" pe bloguri....
BRD are cont pe Facebook cu peste 300 de prieteni, dar acesta nu este intretinut cum trebuie si nici nu promoveaza campania. Timpul nu este pierdut cu totul si au ramas 5 luni in care se pot desfasura o serie de initiative de promovare in mediile relevante.

COMMENTS

POST A COMMENT

*
*

text html
(allowed tags: <em>, <thead>, <tbody>, <hr>, <th>, <img>, <br>, <strong>, <ul>, <a>, <p>, <tr>, <td>, <li>, <table>)
*

Please type the word you see in the above picture