Brief
DOT RO TRACKING
 

Community BrandTailors si brandingul digital

Dupa patru ani de la crearea brandului Metropotam de catre Brandient, BrandTailors "inoveaza" in Romania si lanseaza Community BrandTailors, asumandu-si rolul de pionieri in branding digital.

Servicii oferite: audit, platforma de brand, management de brand, arhitectura de brand, platforma de comunicare, structura si arhitectura a informatiei website-ului, definire functionalitati si specificatii tehnice ale website-ului, definire a indicatorilor de performanta si modalitati de masurare a acestora, monitorizare si raportare ale rezultatelor si optimizarea comunicarii, briefing planificare online media, identitate verbala si retorica de brand, identitate vizuala, webdesign si copywriting.

Picture_1.jpg

Previziunile lor, conform unui "business plan gandit pana in cel mai mic detaliu", sunt optimiste, prefigurand o cifra de afaceri de 250.000 euro in 2010. Avand insa in vedere numarul generos de proiecte de branding digital pe care le au in derulare, inclusiv dezvoltarea celui mai complex brand digital romanesc, care urmeaza sa fie lansat la sfarsitul acestui an, poate stiu mai bine ce poate pravalia lor.

Eu imi permit o urma de indoiala din mai multe rationamente:
  • daca e sa luam ca target antreprenorii sau publisherii si cei care ofera servicii online, in momentul de fata se incearca o monetizare a produselor si serviciilor, nu e momentul de investitii, ci e o lupta pentru supravietuire si iesire decenta din criza.
  • daca e sa luam marile trusturi de media sau angels care investesc in online, pe de o parte acestia au furnizori si conexiuni in mare parte prestabilite, pe de alta parte sunt mai destepti decat media si se uita la experienta, expertiza, referinte (sper).
  • iar daca luam in calcul companiile care vor sa intre cu brandurile lor online, investitiile de marketing in zona aceasta sunt minuscule, mai ales cand toti sunt obisnuiti sa faca o campanie integrata cu 5.000 EUR si sa cumpere bannere super ieftine la kilogram.
In plus, echipa lor de start va trebui sa demonstreze intai expertiza clara in ambele domenii, branding si digital:
  • Monica Dumitriu - pana de curand Brand Consultant BrandTailors cu o experienta de 2 ani in branding dar/si necunoscuta in online. Twitter.
  • David Stroe - doar de doua luni cooptat in echipa CBT, in pozitia de Creative Director, remarcandu-se pana acum prin proiectul OrasulSUCEAVA. Twitter. Blog.
  • Monica Mircea - ex-Account Manager Kinecto, cooptata in echipa CBT de doua luni, cu experienta in online, dar necunsocuta in marketing si branding. Twitter.
Nu se poate spune ca nu dau credit unor tineri care ar compensa lipsa de experienta cu entuziasmul, dar nivelul la care vor sa joace, declarat, implica mult mai mult decat entuziasm.
All in all, putem spune fara doar si poate ca Grupul McCann "si-a facut plinul" de digital, de la PR, la interactive, branding, samd.

COMMENTS

POST A COMMENT

*
*

text html
(allowed tags: <em>, <thead>, <tbody>, <hr>, <th>, <img>, <br>, <strong>, <ul>, <a>, <p>, <tr>, <td>, <li>, <table>)
*

Please type the word you see in the above picture