Brief
DOT RO TRACKING
 

Consumer is no longer a moron

Cateodata tac, cateodata nu pot sa tac :)...

Astazi am fost la RoNewMedia. Am avut onoarea de a "asista" la workshopul de Social Media Marketing al doamnei Susan Rice-Lincoln, Europe's Leading Social Media Expert, unde printre altele mi s-a explicat ce inseamna un blog, ce inseamna Facebook, Twitter, MySpace, cum as putea sa le folosesc si de ce, la modul cel mai basic posibil.

Reactie initiala: "ce plm, asta ne crede prosti?!"
Reactia 2: "Hai frate, pe bune!"
Raspuns - comentariu: "Bai, nu ai de unde sa stii care e nivelul in sala"
Observatie dupa comentariu: in fata mea un baiat nota de zor cuvant cu cuvant ce era pe slide-uri
Observatia urmatoare: in jurul meu erau mai multi care notau ce zicea tanti si ce era pe slide-uri

Revelatia: Consumer is no longer a moron!

Si doar pentru ca stie sa dea un search pe Google, stie sa bata la tastatura si sa bage un status pe Facebook sau Hi5, stie sa ceara o prietenie ca in generala, doar ca nu pe biletel, dar tot in scris, stie sa joace FarmVille si sa cultive niste plante, stie sa trimita niste cadouri virtuale si sa citeasca o pagina care nu e de carte, ci e pe un ecran.... Pentru toate astea, este mai destept decat omul de marketing care sta si ia notite cu  functionalitati basic de Facebook sau ce inseamna un blog.

Da, e adevarat, nu avem pe online reach-ul pe care il avem pe TV. E adevarat ca Facebook astazi, la ora asta, de abia se apropie de 400,000 de utilizatori in RO, ca Twitter de abia acum incepe sa devina "za shit" pentru publicitarii din agentiile clasice de adv. Asta insa nu ne face mai putin oameni. A face marketing nu inseamna ca ti se pune un pitic pe creier care nu te mai lasa sa stii pe ce lume traiesti. A face marketing nu inseama ca nu mai esti om. Esti la fel ca toti ceilalti si e la fel de usor sa descoperi internetul ca si consumatorii tai. Teoretic nu sunt ei mai destepti decat tine.

Dar nuuuuuuuuu....  Facem din asta o mare stiinta de social media in care toti traim, toti stim de ce folosim un serviciu sau altul pentru noi, dar cand vine vorba de advertising online si social media pentru consumator stam si ne uitam ca magarul in ceata.

Yup! Consumer is no longer a moron! Si doar pentru ca stie sa tasteze niste cuvinte, niste url-uri, si sa invarta de mouse.


PieSuri:
Statisticile cu numarul de utilizatori Facebook nu sunt secrete si nu e o informatie la care doar "zeitatile" au acces. Exista macar un site, online gen, checkfacebook.com, care iti da informatii despre numarul de utilizatori pe varste si sexe, din fiecare tara de pe Glob. Inclusiv Romania. Asta petru cei care se cred detinatorii adevarului absolut!

Daca vrei sa o iei pe calea grea, fa-ti un fan page Facebook si incearca sa advertizezi - e un link dragut acolo sub avatarul paginii "Promote with an Ad". Iti da statisticile de care ai nevoie, numar utilizatori pe regiunea respectiva sau pe criterii de varsta samd, plus CPC si CPM dupa buget, direct de la sursa, adica Facebook.

Si daca mai vreti, exista allfacebook.com care iti spune care sunt aplicatiile cele mai in voga, fan pages cele mai in voga, trenduri, ca sa si iti dai seama ce merge si ce nu.

Am invat sa dau si eu un search pe Google....

COMMENTS

Ignorati

04 Noi 2009 14:29, Monoranu said:
Lumea e foarte ignoranta azi si de asta mai e nevoie sa fie poked in the eye cu niste cifre si statistici. E clar ca nu sunt greu de obtinut dar faza e ca lumea nu vrea sa le caute singura. Stiu ca e simplu sa dai search pe google dar daca cei care ar trebui sa dea nu fac asta atunci tre sa fie cineva care o face pentru ei. Poate in felul asta hotshotii aia din agentii o sa ia in calcul twitter-ul, fb-ul etc etc si poate si clientii de agentii o sa fie un pic mai deschisi.
 

Brief

27 Mai 2017 13:04, foodtrucksaopaulo.com said:
Asta insa nu ne face mai putin oameni. A face marketing nu inseamna ca ti se pune un pitic pe creier care nu te mai lasa sa stii pe ce lume traiesti. A face marketing nu inseama ca nu mai esti om. Esti la fel ca toti ceilalti si e la fel de usor sa descoperi internetul ca si consumatorii tai. Teoretic nu sunt ei mai destepti decat tine.

Thanks for sharing
Ana
 

POST A COMMENT

*
*

text html
(allowed tags: <em>, <thead>, <tbody>, <hr>, <th>, <img>, <br>, <strong>, <ul>, <a>, <p>, <tr>, <td>, <li>, <table>)
*

Please type the word you see in the above picture