Brief
DOT RO TRACKING
Brief » Katie's Brief
 

Katie's Brief

Asa cum spunea si Dragos saptamana trecuta, brief.ro este o idee mai veche de a monitoriza ceea ce se intampla in online, cel putin pe partea de comunicare. Idee care a fost preluata de mine la inceputul acestui an, poate nu din aceleasi rationamente sau cauze, dar cu acelasi scop: de a avea o radiografie a proiectelor de online si un sistem de referinta si informare "when needed".

Ca om de agentie (ATL, clasica, de brand sau cum vreti sa ii ziceti), inainte de asocierea mea cu Metropotam Group, m-am lovit deseori de problema:
  • alegerii unui furnizor de online,
  • de a avea o evidenta a ce face competitia brandului in acest mediu,
  • de a intelege clar mecansimele din spatele unui proiect online si
  • comportamentul utilizatorului de net
  • de a face fata ideilor si pressing-ului unor agentii de interactive impuse de client, dar care o mai dadeau si in bara
  • pur si simplu a avea un sistem de referinta la care sa ma raportez in dezvoltarea proiectelor digitale pentru brandurile pe care le aveam in grija.
Si nu exista nimic relevant pe tema asta. Exista sau nu comunicate de presa, exista sau nu bloguri de agentii interactive sau "alte surse de informare", dar nimeni nu le-a pus vreodata cap la cap. Cam asa a aparut ideea mea de brief.ro.

Toata lumea se intreaba cine e Katie si ce are ea cu noi? :)
Katie clar nu este Dragos Novac, dupa cum sper ca ati observat deja. Katie este o fata pasionata de online, un mic geek care acum vreo 13-14 ani programa in Pascal si C++ :D (si ceva putin de tot html), facea scheme logice si scria coduri pe caiet, care a renuntat la programare in favoarea edvartaisingului dar a pastrat legatura cu tehnologia. Chiar daca a lipsit o perioada teoretic din online, a invatat despre brand si comunicare in Romania si in afara. Iar perioada de recuperare a fost scurta, intrun mediu care a favorizat mult acest lucru: Metropotam Group.

Am invatat alaturi de Metropotam Group, oameni si proiecte, mai multe decat as fi putut invata din zeci de traininguri sau daca as fi activat intro agentie de interactive. Si asta pentru ca mi-am bagat nasul in programare, in design, in uzabilitate, in content, in structura organizationala, am interactionat direct cu utilizatorii, am gandit lucruri pentru ei, am primit comentarii pozitive dar si tona de injuraturi, uneori a iesit bine, alteori ne-am luat-o in bot. Am avut sansa de a invata pe propria piele, dand cu capul de pragul de sus, prin contact si feed-back direct, plus am avut deschiderea de a accepta feed-back-ul negativ din partea altora. Inclusiv RoBlogFest a fost o experienta pe care nu as rata-o pentru nimic in lume :).

Am invatat asta pentru ca "we eat our own dog food" si nu pentru ca ma ocup de campaniile altora care imi dau X mii de euro fee al agentiei. Ma ocup de un sistem care este "al nostru", branduri care sunt "ale noastre" si pe care trebuie sa le crestem si sa le sustinem, pentru ca la sfarsitul lunii sa ne evaluam pozitia pe piata si sa ne intrebam: "Cum putem monetiza, ce oportunitati avem de a produce pentru a plati salariile in urmatoarele luni, de a ramane in picioare si totusi sa ne pastram coloana vertebrala, sa nu ne dam chilotii jos, sa ne pastram standardele de calitate, stand departe de mafie si aranjamente".

In paralel am dezvoltat un sistem de monitorizare a ceea ce se intampla pe advertising online (din motive "umanitare" si de business), astfel incat sa am acces la cat mai multa informatie. Evident ca nu e perfect, evident ca sunt multe lucruri care nu sunt facute publice din diverse motive sau pur si simplu lipsa de interes, dar in fiecare zi e o munca de minim doua-trei ore de citit, cautat, documentat, verificat. Si in fiecare zi ma lovesc de realitatea online-ului romanesc si e natural sa comentez.

Iar lumea o ia personal, ceea ce e stupid. Se bucura cand vad un review negativ pentru altii, se oftica daca vad un review negativ pentru ei. Nu vreau sa scriu review-uri negative si nu vreau sa ma leg de nimeni. Nu vanez greseli si nu am scopuri ascunse. Brief.ro ofera un feed-back. Ar putea fi un site sec dar si-ar pierde din valoare si din personalitate. Exprim o parere personala pe un blog care in momentul de fata are o medie de 145 vizitatori pe zi. Voi singuri sunteti cei care imi validati parerile, reactionand sau nu la ceea ce spun, citind ce scriu si dand linkuri mai departe, starnind reactii.

Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, nu sunteti obligati sa ma cititi si e stupid sa generati scandaluri si sa dati telefoane cand acest site inca nu exista practic in online-ul romanesc decat pentru o mana de oameni.

Brief.ro ofera analiza si feed-back deocamdata. E problema voastra daca il luati ca atare sau nu, daca intelegeti ceva din ceea ce scriu sau o luati personal. E putin pentru fiecare si puteti lua doar informatia care va intereseaza.

7.07.2009

COMMENTS

POST A COMMENT

*
*

text html
(allowed tags: <em>, <thead>, <tbody>, <hr>, <th>, <img>, <br>, <strong>, <ul>, <a>, <p>, <tr>, <td>, <li>, <table>)
*

Please type the word you see in the above picture